top of page
IMG-20210303-WA0025.jpg

Els pilars del parvulari Nostra Senyora

La primera pedra, l’afectivitat

La  nostra prioritat és arribar al cor de l'infant. Crear vincles que li donin la seguretat de sentir-se estimat i de trobar-se en un entorn estable, que el convidi a gaudir de les propostes que aquí trobarà i el portaran a desenvolupar-se i a créixer. Sense família, l'escola és incompleta. Som conscients que els pares són el referent principal de cada nen i que cal acompanyar-los des de l'escola. Creiem en aquest context educatiu petit i familiar com un primer salt social, que obre les portes a un món nou, on les oportunitats d'interacció amb altres persones i objectes ajuden al fet que el nen creixi acompanyat. 

El nen com a constructor del seu propi aprenentatge 

Creiem en el nen capaç, ple de possibilitats, curiós, col·laborador, que se sorprèn, comunicador, amb interès, protagonista, competent, que s’interroga, amb identitat pròpia, obert a la novetat... el qual ha de trobar l’espai adient per a treure el millor de si. El motor per poder dirigir-se cap a l’exterior està en l’infant, que troba en les petites coses de l’entorn una oportunitat per a satisfer la seva curiositat. Tot això, acompanyat d'un educador que sap observar, escoltar, estimular, oferir… perquè ell pugui anar avançant i creixent.

L'humanisme cristià

Un pilar fonamental en el desenvolupament integral del nen és la seva dimensió espiritual. Donar-li l'oportunitat, al costat dels pares, de veure com Déu forma part de la nostra vida. 

Atenció a la diversitat
Obrint les portes des de fa molts anys a nens amb necessitats educatives especials, hem descobert la importància de l'un a un, la importància de les diferències individuals i del moment maduratiu de cadascun. 

Projecte Multinivell

Convertim el 2n cicle en un projecte multinivell on infants de 3, 4 i 5 anys conviuen en una mateixa aula. Aquesta aula és un context ric en relacions, interrelacions, llenguatge, pensament... Els nens més grans són model pels petits. Són uns petits mestres que ensenyant aprenen, els més petits gaudeixen de l’atenció , la cura i l’estimulació que els hi brinden els més grans.

El grup es contempla divers i inclusiu, en una escola també inclusiva. Tots assimilem rols diferents i ens posicionem segons les habilitats o mancances que tenim, ni l’etiqueta, ni la data de naixement marquen el  que hem de fer i aprendre. El respecte al ritme maduratiu, el coneixement de cada nen, l’acompanyament proper i professional de la mestra fa que tots els nens i les nenes avancin en el seu creixement i aprenentatge. 

En aquesta metodologia multinivell l'organització per espais és fonamental. Les diferents propostes es troben distribuïdes en:

  • espai d'assemblea i conversa

  • espai de joc simbòlic

  • espai de construccions

  • espai lògic-matemàtic

  • espai de lecto-escriptura

Parvulari, Llar d'infants, educacion especial, preescolar, jardi d'infancia, parvulario Sarria Sant Gervasi
bottom of page